Logoland

LOGOPEDSKI INSTRUMENTI

logloland decak i devojcica

ALGO METODA ČITANJA

logloland decak i devojcica

TOMATIS

logoland
logloland decak i devojcica

Logopedske sonde

Logopedska sonda je tanka nerđajuća hromirana žica određenog oblika koja je sastavni deo kompleta logopedskih instrumenata a koja se aplikuje kao instrument koji olakšava korekciju izgovora glasova. Izrađena je od finog hirurškog čelika koji obezbeđuje adekvatnu sterilizaciju, kvalitet i trajnost, otpornost na grebanje i koroziju sa glatkom teksturom.

Komplet logopedskih instrumenata za korekciju izgovora glasova sastoji se od šest standardnih sondi.

Namena logopedskih sondi je dvostruka:

  1. Svaka sonda namenjena je korekciji izgovora jednog ili nekoliko određenih glasova. Sonde se aplikuju prema konkretnim i striktnim uputstvima.
  2. Svaka sonda može se upotrebiti i u situacijama koje nisu predviđene uputima, na primer, tokom pasivne artikulacijske gimnastike i logopedske masaže oro-buko-lingvalne muskulature.

Delovanje sonde na govorne organe je mehaničko te aplikaciju sondi svrstavamo u metode mehaničkog delovanja na govorne organe. Aplikacijom sonde na određeno mesto govornog organa ostvarujemo potreban položaj ili pokret koji osoba ili dete nije u stanju samostalno da napravi. Aplikacijom sonde bezbolno, jednostavno i za kratko vreme formiramo pravilnu poziciju glasa.

Tekst preuzet sa sajta Logomedica.

logoland instrumenti
logloland decak i devojcica

Forbrain

Forbrain aparat funkcioniše tako što pojačava provođenje vibracija, prvenstveno kroz kosti glave, ali i vazdušne vibracije u uhu, pri čemu koristi glas osobe koja nosi aparat, kao izvor zvuka. Na ovaj način se koristi petlja između govornog i slušnog aparata, a rezultat je popravljanje pažnje, koncentracije, verbalne memorije, ali i kratkotrajne memorije uopšte.

Brojna istraživanja su dokazala benefite koje ovaj aparat ima u tretmanu različitih govornih poremećaja, sa širokim dijapazonom uzroka.

Postoje brojne Forbrain primene koje unose jednostavnost u življenje i uživanje u svemu što činite u svom danu:

  • pisanje, čitanje,
  • verbalno i kratkoročno pamćenje,
  • pažnja, mogućnost zadržavanja na zadacima,
  • koncentracija i fokus,
  • govor, izgovor, tečnost,
  • motivacija, samopouzdanje

za dodatne informacije www.forbrain.com

logloland decak i devojcica

Talk tools

Talk Tools pomagala se koriste u logopedskoj praksi kod dece i odraslih sa teškoćama govora, hranjenja, tj. teškoćama oralno – motoričkog pozicioniranja.

Talk Tools se koristi kod teškoća kod kojih klasična terapija ne daje rezultate u smislu poboljšanja govorne razumljivosti. Razvija svesnost govornih organa, ispravno pozicioniranje artikulatora i mišićnu memoriju, što na kraju dovodi do bolje razumljivosti govora.

Koristi se kod dece s teškoćama senzorike, motorike, tonusa, snage.

Preporučuje se za decu s Down sindromom, cerebralnom paralizom, autizmom, dispraksijom, zatim kod dece i odraslih sa pojačanom salivacijom, teśkoćama hranjenja.

 

talktools logoland
logoland

PREPORUKE

Šta neki od roditelja mališana, naših korisnika misle o nama:

Stručnost na prvom mestu, neposrednost u radu sa decom, prijatna i topla atmosfera...to je ono što će dete učiniti zadovoljnim i zainteresovanim za rad i svakako doprineti lakšem napretku kod deteta
Milica Jovanović
Kabinet Logoland karakteriše stručan i ljubazan tim mladih ljudi, te naše dete nema odbojnost i strah kada odlazi na tretmane. Prezadovoljni smo radom logopeda Nede, koja je za kratak period pridobila ljubav našeg deteta i savladala strah koji ima generalno od lekara. Bilo je potrebno puno strpljenja i snalažljivosti, ali rezultati su odlični. Takođe ambijent je jako prijatan. Prostorije su opremljene prelepim rekvizitima za igru.
Aleksandra Veljović
U kabinetu Logoland naišli smo na ljubaznost i srdačnost, kao i na profesionalnost i razumevanje što je jako bitno. Sve pohvale u radu logopeda i psihologa.
Dragana Todosijević